Case study:

Government Department, Manchester

SpaceInvader was appointed to assist a Government department in designing and delivering an 11,000 sq ft call centre at its Manchester HQ. The scheme is one of three showcase projects across the UK intended to refresh and update the organisation’s current workspaces as well as encourage new ways of working.

SpaceInvader began by liaising closely with user groups to define the brief and gain a clearer understanding of the breadth of requirements. This interactive approach allowed the design to evolve throughout the engagement process and led to the creation of a variety of work settings aimed at providing staff with a more flexible and agile environment.

Key to the success of the project was a desire to build a call centre of the future – a workplace that embraced the latest technology and offered employees the freedom to choose which work setting would allow them to complete their day-to-day tasks most comfortably and most productively. The department also needed to be confident that the new office would contribute positively to the attraction and retention of staff.

The showcase was unique in introducing exposed services to the workplace, something that the client was previously unfamiliar with, but has transformed the building and provided a light, bright and open workspace. The concept references Manchester’s urban vibe, it injects colour and quirky design features for a vibrant and forward thinking office.

The instruction required collaboration with G4S and Savills, and was successfully completed in June 2016.

More Case Studies

31 Booth Street

Manchester

View Project

Royal Exchange, Manchester

St Ann's Square, Manchester

View Project

AstraZeneca, Middlewood Court

Macclesfield

View Project

Lombard House

Great Charles Street, Birmingham

View Project

Government Department

Manchester

View Project

Skybet

6 Wellington Place, Leeds

View Project

Central Library

St Peter's Square, Manchester

View Project

Dukes 92

Castlefield, Manchester

View Project