Case study:

PA Consulting, London

SpaceInvader were appointed by PA Consulting in 2016 to design their new global corporate headquarters in Victoria, London. The Verde building, in London’s West End, provides PA consulting with an exciting new home, overlooking Buckingham palace and with views of London’s most iconic landmarks.

As a business their activities are reliant upon effective consulting services, providing innovative solutions and delivering results to their wide range of clients. SpaceInvader were tasked with delivering an office fit out which reflected this, whilst enhancing the working environment to support the extremely mobile nature of the staff based there.

In order to achieve a design which incorporated the business needs, SpaceInvader undertook a 5 week briefing period, engaging through workshops, interviews, bench marking tours and engagements with key stakeholders within the business.

We wanted to present a welcoming and professional image for our clients. Following a successful official opening event with our clients, we can confidently state, that we have received a very positive reaction from clients.

We wanted to present a welcoming and professional image for our clients. Following a successful official opening event with our clients, we can confidently state, that we have received a very positive reaction from clients.

We wanted to present a welcoming and professional image for our clients. Following a successful official opening event with our clients, we can confidently state, that we have received a very positive reaction from clients.

— Nick Friar, Head of Group Systems

The briefing process included a period of research with subsequent workshops within the studio, exploring ‘the timeline of an idea’. This resulted in some key insights, which were incorporated within the design in order to further support innovation amongst PA staff.

Prior to their move, PA’s policies already supported flexible working, however, the workplace was not reflective of these policies and did not accommodate the activities their staff was engaged in.

With the relocation to the new workplace, PA have eliminated allocated workstations completely, across both corporate functions and the consulting community, whilst implementing a completely wireless office in order to maximise mobility.

The project sought to be purposeful in the location of key facilities in order to encourage cross-pollination of ideas and chance encounters. Providing a number of destination spaces along with typical work settings, the space offers alternative settings order to offer maximum usability.

The overall result is very light and open, encouraging mobility and interactions. Feedback from individuals using the space has highlighted the increased interactions and visibility of others – meeting people never met before.

The overall result is very light and open, encouraging mobility and interactions. Feedback from individuals using the space has highlighted the increased interactions and visibility of others – meeting people never met before.

The overall result is very light and open, encouraging mobility and interactions. Feedback from individuals using the space has highlighted the increased interactions and visibility of others – meeting people never met before.

— Nick Friar, Head of Group Systems

More Case Studies

NCC Group

New York, USA

View Project

AstraZeneca, Middlewood Court

Macclesfield

View Project

The Laundrette

Manchester

View Project

Dr Martens

Camden, London

View Project

Skybet

6 Wellington Place, Leeds

View Project

Government Department

Manchester

View Project

31 Booth Street

Manchester

View Project

Hilson Moran, Manchester

View Project